Ταινίες & Σειρές

The 12th Man : Δύναμη Ψυχής.

Βρισκόμαστε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 12 σαμποτέρ καταφθάνουν στις παγωμένες ακτές τις Νορβηγίας για να υποκλέψουν τα μυστικά των Ναζί που έχουν κατακλύσει την χώρα. Ο στόχος: Να καταφέρουν ένα δυνατό πλήγμα στην Γερμανική Υπερδύναμη. Η αποστολή: Δύσκολη – Σχεδόν αδύνατη. Όταν όμως τα πράγματα στραβώνουν από την αρχή, οι 11 συλλαμβάνονται. Ο στόχος του μοναδικού φυγά αλλάζει: Να επιβιώσει.

Μια ιστορία που μας δείχνει την δύναμη ψυχής του ανθρώπου στον αγώνα του για επιβίωση απέναντι σε κακουχίες στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Αντιμέτωπος με έναν ανίκητο εχθρό ο Jan Baalsrud (Thomas Gullestad), ο ήρωας μας, θα παλέψει όχι μόνο για την επιβίωση του αλλά και για να αποτελέσει ένα σύμβολο αντίστασης του δοκιμαζόμενου λαού του που βλέπει στο πρόσωπο του την ελπίδα.

Μια σκληρή μα αληθινή ιστορία που μας βάζει στο κλίμα του Παγκοσμίου Πολέμου και δείχνει πώς ένας άνθρωπος χάρη στο πείσμα, την επιμονή, το μυαλό του αλλά και την υποστήριξη φίλων, μπορεί να πετύχει πολλά…

Εξαιρετική ερμηνεία τόσο από τον πρωταγωνιστή όσο και από τον Jonathan Rhys Meyers στον ρόλο του Γερμανού διοικητή Kurt Stage.

Μια εξαιρετική νορβηγική παραγωγή αντάξια του αποδεδειγμένα ποιοτικού σκανδιναβικού κινηματογράφου. (Βαθμολογία IMDB: 7,4 στα 10 – άδικα χαμηλά κατά την προσωπική μου γνώμη).

Πραγματικά τον λυπήθηκα με όσα πέρασε…

Παντελής Μακρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!