Βιβλιοπροτάσεις

Το Φως στο Τούνελ επί χάρτου!

Ξημέρωσε 1 Δεκέμβρη και ένας άσβεστος ενθουσιασμός, σχεδόν παιδικός (κάτι που έχω διατηρήσει τόσα χρόνια χάρη στη δουλειά μου) με κυριεύει! Έφτασε επιτέλους η μέρα! Η είδηση πως η Αγγελική Νικολούλη θα βρισκόταν σε γνωστό βιβλιοπωλείο, διαθέσιμη για τους αναγνώστες και θαυμαστές της με γέμισε ανυπομονησία!

Δε θα σας συστήσω προφανώς τη μοναδική αυτή αστυνομική ρεπόρτερ, την οποία όλοι γνωρίζουμε και θαυμάζουμε για το έργο της στο χώρο της εξιχνίασης εξαφανίσεων κι εγκλημάτων. Θα επισημάνω αυτό που οι απανταχού θαυμαστές επιθυμούν να ακούσουν για το εκάστοτε ίνδαλμά τους…ήταν προσιτή, ευγενική και το κυριότερο αυθεντική! Συνομίλησε με τον καθένα από τους θαυμαστές σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς βεντετισμούς και θεατρινισμούς. Υπέγραφε χαμογελαστή τα βιβλία της, με ξεχωριστές ευχές για όλους και δεν κακοκάρδισε κανέναν θαυμαστή της! (Μην μου πείτε ότι άνθρωποι του θεάματος δε σας έχουν απογοητεύσει κατά καιρούς με την αναντιστοιχία τηλεοπτικής και ρεαλιστικής τους εικόνας!)

Αν μου πείτε πως δεν έχει τύχει κάποιο βράδυ Παρασκευής το τηλεοπτικό σας σεργιάνι, να σας βγάλει έστω και για λίγο στην άκρη του «Του  Τούνελ», δε σας πιστέψω. Αν έχετε αναρωτηθεί  «Μα πώς τα καταφέρνει αυτή η γυναίκα τόσα χρόνια;» σας δίνει όχι μία αλλά τρείς φορές την ευκαιρία να ρίξετε φως στο τούνελ του μυαλού της. Και τα 3 βιβλία της βασίζονται σε ιστορίες που έχει διαλευκάνει η ίδια μέσα από τις έρευνες για την εκπομπή της. Χωρίς εκφραστικές εξάρσεις και με την εξίσου ελκυστική, δημοσιογραφική της λιτότητα (δεν αρνείται άλλωστε την ιδιότητα της) η Νικολούλη σε αφήνει να τρυπώσεις στο άβατον, το μυαλό της! Να πάρεις μια ιδέα για τις αποδεδειγμένα αποτελεσματικές, πολυετείς μεθόδους της. Η προσωπική της ζωή και η σωματική της ακεραιότητα περνούν μάλιστα  συχνά σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάζοντας τα 3 βιβλία της, μου γεννήθηκε η ακαταμάχητη επιθυμία να ανατρέξω στο διαδίκτυο και να ανακαλύψω ποιες αληθινές υποθέσεις ήταν καλά κρυμμένες πίσω από τη μυθοπλασία. Είδα αποσπάσματα των αντιστοίχων εκπομπών της για να διαπιστώσω πώς ήταν οι ήρωες στην πραγματικότητα και αν παρέκκλιναν από τη δική μου φαντασία.

Σε αυτά τα βιβλία σε κερδίζει η ίδια η Νικολούλη σαν προσωπικότητα (συμβάλλει η πρωτοπρόσωπη γραφή και το ημερολογιακό ύφος) και συνάμα σε ξαφνιάζει για ακόμη μια φορά το αναρίθμητο και αναπάντεχο των πτυχών της ανθρώπινης φύσης. Μακάρι τα βιβλία αυτά να πραγματεύονταν ιστορίες  με πρωτόγνωρη πλοκή και ήρωες σουρεάλ…!

Τουναντίον θα διαβάσετε καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζούσαν και ζουν ανάμεσα μας.

 Άννα Σιμιτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!