Συνεντεύξεις

Οι Blog-busters συνάντησαν τον Πάνο Καλαντζή.

Ο Πάνος Καλαντζής στους Blog-busters
Ο Πάνος Καλαντζής στους Blog-busters


Άννα: Σε γνωρίσαμε μέσα από το κομμάτι το “Αγκάθι” που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Πριν μιλήσουμε για τις μουσικές σου καταβολές, θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για τον Παναγιώτη Καλαντζή;

Π. Καλαντζής: Έχω σπουδάσει Τουριστικές Επιχειρήσεις κι έχω Μεταπτυχιακές Σπουδές. Από το 2006 δραστηριοποιούμαι στον χώρο Καφεστίασης. Επί του παρόντος διατηρώ με τον αδερφό μου ένα καφέ στο Κερατσίνι, The Coffeee Traders.

Άννα: Ποια είναι η πρότερη σχέση με τη μουσική;

Π. Καλαντζής: Έχω λάβει μουσική παιδεία από το σπίτι μου κι έχω πραγματοποιήσει κάποια χρόνια σπουδών στη θεωρία της μουσικής και στο πιάνο. Στα 12 μου πήρα το θάρρος να εκτεθώ περαιτέρω στο Bravissimo της Ρ. Κορομηλά. Διάσπαρτα, ανά τα χρόνια, συμμετέχω ερασιτεχνικά σε μουσικές εκδηλώσεις. Τα τελευταία 2 χρόνια, πραγματοποιούσα μουσικές εμφανίσεις στο Mosart House. Εκεί, ένα βράδυ με φίλους, γεννήθηκε η ιδέα για το “Αγκάθι”.

Άννα: Θα ήθελες να μας μιλήσεις περισσότερο για το κομμάτι σου.

Π. Καλαντζής: Το τραγούδι σε μουσική Haris Mos και στίχους Γιάννη Αυγέρου έχει έναν τίτλο κατ’ εμέ πολυσήμαντο. Το αγκάθι είναι ο χωρισμός, η απώλεια οποιασδήποτε μορφής. Δεν είναι ένα αισθηματικό αλλά συναισθηματικό κομμάτι που μας μιλά για όσα μας πληγώνουν και πρέπει να αφήσουμε πίσω μας.

Άννα: Κι αν αυτό είναι εύκολο να συμβεί! Ποιους στίχους έχεις ξεχωρίσει / σε εκφράζουν περισσότερο;

Π. Καλαντζής: “Οι ώρες περνούν και χάνονται, ώρες που σε θυμάμαι “. Αυτοί οι 2 πρώτοι στίχοι εκφράζουν τη φιλοσοφία της ζωής μου. Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Κάθε μέρα που ζούμε είναι μοναδική Πραγματεύονται τη σχέση μιας άσχημης πληγής με τον χρόνο που αναλώνεσαι σε αυτήν… Το απροσδόκητο της φύσης μας μάς παρακινεί να μην μένουμε στάσιμοι…να μην εμμένουμε σε καταστάσεις, πόσο μάλλον δε τελειωμένες!

Άννα: Με ποια κριτήρια επέλεξες αυτό του μουσικό είδος.

Π. Καλαντζής: Επέλεξα ένα στιλ που να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Θέλω να συμμετέχω στην ευρύτερη μουσική προσπάθεια να στραφούμε στα όμορφα ακούσματα. Είναι ένα κομμάτι παλαιάς κοπής με αέρα άλλης εποχής. Επιπλέον, το νόημα των στίχων όπως προείπα ταυτίζεται με τη προσωπική στάση ζωής που υιοθετώ.

Άννα: Πώς βίωσες την εμπειρία συμμετοχής σε ένα video clip;

Π. Καλαντζής: Επειδή εκτίθεμαι λόγω της παρουσίας μου στον χώρο της εκπαίδευσης θεωρούσα ότι το συναίσθημα θα ήταν ίδιο. Τουναντίον! Αρχικά ένιωθα άβολα κι ήμουν διστακτικός. Όμως όσο περνούσε η ώρα απελευθέρωνα τον εαυτό μου και τελικά αφέθηκα για να ζήσω αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία. Βοήθησαν τόσο οι συντελεστές όσο ότι κι εγώ ο ίδιος είχα συμβάλει στην κατασκευή τον σκηνικών. Έγινα λοιπόν δυο φορές κομμάτι αυτού του video clip.

 Ο Πάνος Καλαντζής στο Video Clip, "Το αγκάθι" .
Ο Πάνος Καλαντζής στο Video Clip, “Το αγκάθι” .

Άννα : Ποιο είναι το επόμενο “μουσικό” σου βήμα;

Π. Καλαντζής: Για να είμαι ειλικρινής το επόμενο βήμα θα είναι σίγουρα αυτό που θα ταιριάζει στη μουσική μου ταυτότητα. Υπάρχουν κομμάτια στα σκαριά και προτάσεις συνεργασίας. Θα κινηθώ με αυτόν τον γνώμονα κι όχι με τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Σίγουρα αγκαλιάζω το ενδεχόμενο να πειραματιστώ με άλλα είδη. Όπως και να έχει όμως θα είναι κάτι που θα με εκφράζει. Ας κάνω ένα live με 50 άτομα…φτάνει να το ζήσουν όπως κι εγώ!

Άννα Σιμιτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!