Βιβλιοπροτάσεις

Έχεις…δέμα!

Πρόσφατα περιηγήθηκα στους διαδρόμους του αγαπημένου μου βιβλιοπωλείου. Όλα κυλούσαν ήσυχα ώσπου με την άκρη του ματιού μου εντοπίζω το επόμενο θύμα  μου! Το ψυχολογικό θρίλερ του  Sebastian Fitzek , «Η θεραπεία» μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα Ελληνικά. Το όνομα του συγγραφέα μου ξύπνησε  εικόνες και συναισθήματα. Έτσι αποφάσισα να γράψω δυο λόγια για πρώτο βιβλίο που διάβασα δια χειρός Fitzek. «Το Δέμα» είναι ένα βιβλίο που με κράτησε δέσμια μια ολόκληρη μέρα… νηστική και άυπνη, μιας και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Ο τίτλος και το οπισθόφυλλο σε προκαλούν να φανταστείς: «Τι μπορεί να κρύβει ένα δέμα που ενδέχεται να είναι τόσο μοιραία ανατρεπτικό;», όπως αναφέρεται στην περίληψη! Ξεκινάς την ανάγνωση παρευρισκόμενος στη  διάλεξη της πρωταγωνίστριας σε ένα ιατρικό συνέδριο και αναρωτιέσαι «Ποιο το εντυπωσιακό σε όλο αυτό;». Μη βιάζεσαι σε χρόνο dt η αγωνία κορυφώνεται ανατριχιαστικά και ζεις αυθεντικά την αποτρόπαιη σκηνή. Βλέπεις, μυρίζεις, ακούς σαν βρίσκεσαι το δωμάτιο της Έμα. Τη συμπονάς, βιώνεις μαζί της τα ψυχικά της σκαμπανεβάσματα, χάρη στη γλαφυρότητα του Fitzek  και σκέφτεσαι  ότι πιθανόν η αιτία είναι το προβλέψιμο… σχεδόν το απεύχεσαι.  Όχι φίλε αναγνώστη… βγαλ’ το από το μυαλό σου! Δεν είναι το αναμενόμενο…. ούτε καν! Δεν το αναφέρω ως spoiler αλλά προς ανακούφιση για όσους θα δεινοπαθήσουν με την μόνιμα ζαλισμένη πρωταγωνίστρια αλλά και ως εγγύηση ότι ο ανθρώπινος νους (εξαιρείται o Fitzek, βεβαίως- βεβαίως) δεν μπορεί να σκαρφιστεί αυτήν την ανατροπή που μας επιφυλάσσει το κλείσιμο της ιστορίας.

Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αναφώνησα αμέτρητες φορές «Δεν το πιστεύω, πλάκα μου κάνεις!». Μη σας πω ότι μονολογούσα, εντοπίζοντας όλα εκείνα τα σημεία που δικαίωσε το τέλος. Δεν θα αφήσει ούτε ένα ερώτημα σας αναπάντητο. Ανυπομονώ να διαβάσω ότι κάποιος σκηνοθέτης ανέλαβε το filmmaking!

Σας το προτείνω χωρίς φόβο και με πολύ πάθος!

Do not spoiler please!

Άννα Σιμιτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!