Βιβλιοπροτάσεις

Η Αλίκη στη χώρα των Ψεμάτων, της Ελένης Δαφνίδη!

Η Αλίκη στη χώρα των ψεμάτων, Ε. Δαφνίδη
Η Αλίκη στη χώρα των ψεμάτων, Ε. Δαφνίδη

Ελένη Δαφνίδη, η συγγραφέας του παράδοξου! Οι ιστορίες της έχουν μια βάση υπερρεαλισμού προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα. Έναν υπερρεαλισμό προσεγμένο, μετρημένο- ίσα να διακωμωδήσει, πότε να καυτηριάσει πότε να προβληματίσει!

Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία της, αυτό όμως που λάτρεψα ήταν “Η Αλίκη στη Χώρα των Ψεμάτων”. Η Μυρτώ βρίσκεται σε κώμα κι όμως καλείται να εξιχνιάσει μια απόπειρα δολοφονίας που έγινε εις βάρος της. Θα μου πείτε πώς; Αυτό μόνο η Ελένη Δαφνίδη μπορεί να σας το εξηγήσει πλάθοντας μια ιστορία τρυφερή, κωμική με αστυνομικές πινελιές και γερές δόσεις δικαίωσης!

Ξέρετε υπάρχουν βιβλία και βιβλία! Βιβλία δε με ανάλαφρο περιεχόμενο, πιασάρικο τίτιλο και προβλέψιμο αίσιο τέλος! Σίγουρα “Η Αλίκη στη Χώρα των Ψεμάτων”δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, όπως και κανένα βιβλίο της Δαφνίδη!

Μπορώ να σας πω ότι γέλασα με την ψυχή μου, αγανάκτησα και δίψασα για δικαιοσύνη πολλές στιγμές. Κι όλα τα βίωσα σε τέτοιο βαθμό ώστε τα συναισθήματα να δένουν άρτια το ένα με το άλλο. Χιούμορ εκλεπτυσμένο και ποιοτική γραφή πάντα από την πένα της Ε. Δαφνίδη. Αν δεν έχετε ακόμη διαβάσει κάποιο βιβλίο της θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε από αυτό! Και για όσους ήδη τη λατρεύουν, αυτό το βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας!

Άννα Σιμιτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!