Αφιερώματα

Γνωρίστε την καλλιτέχνη Λία Καραγιαννοπούλου μέσα από το βιβλίο: “Η Εύα του Κανενός”

Η Εύα του κανενός της Λίας Καραγιαννοπούλου
Η Εύα του κανενός της Λίας Καραγιαννοπούλου

Πριν λίγο καιρό είχα την τύχη να γνωρίσω τη Λία Καραγιαννοπούλου με αφορμή την πολυσυζητημένη έκθεση τέχνης. Πρόκειται για την καλλιτέχνιδα με την αστείρευτη έμπνευση τόσο στη συγγραφή όσο και στην απτή δημιουργία.

Η Λία Καραγιαννοπούλου έγραψε το βιβλίο “Η Εύα του Κανενός”, ένα βιβλίο που με ταξίδεψε στο παρελθόν της Εύας. Μια ιστορία ανθρώπινη, βαθιά αληθινή, η ζωή της Εύας κυλά γοργά στις σελίδες του βιβλίου και μας ταρακουνά συναισθηματικά.

Πόσα από τα κομμάτια που συγκροτούν το Εγώ μας είναι πραγματικά δικά μας και πόσες αλήθειες μπορούμε να βρούμε ψάχνοντας στην ψυχή μας;

Πολλά σημεία του βιβλίου ταυτίστηκαν με σκέψεις και προβληματισμούς μου και τι ανακούφιση να μοιράζεσαι κοινούς αναστεναγμούς. Νιώθεις λιγότερο μόνος!

Γλαφυρή και εκλεπτυσμένα σαρκαστική η γραφή της Λίας θίγει θέματα για την οικογένεια, τη φιλία, τον αποχωρισμό κάθε μορφής. Όμως, η μεγαλύτερη πρόκληση που ξυπνά μέσα σου, αυτό βιβλίο, είναι το δίχως άλλο η σχεδόν πάντα ρητορική ερώτηση: “Έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου γι αυτό ακριβώς που είναι; Όχι, αυτό που πιστεύουν ή θέλουν οι άλλοι να είσαι!” Και τι γίνεται με την αγάπη και το ρεαλιστικό της υπόβαθρο.

Η Εύα κάνει μια βουτιά στα μύχια της ψυχής της, ξεγυμνώνεται από τα κοινωνικά, οικογενειακά ή αλλιώς τα δανεικά ρούχα, έτοιμη να την παρατηρήσεις, να την καταλάβεις. Η πιο ωραία αφορμή για να πετάξει κι ο αναγνώστης τα σαρκοβόρα πέπλα με τα οποία είναι ενδεδυμένος και να σταθεί θαρρετά αληθινός στον καθρέφτη προετοιμάζοντας τον εαυτό του για το πιο όμορφο θέαμα, το ατόφιο καθαρό ” Αγαπάμε ό,τι αναγνωρίζουμε ή αναγνωρίζουμε ό,τι αγαπάμε; Αγαπάμε και αφήνουμε χώρο ν’ αναγνωρίσουμε αυτό που υπάρχει και προσφέρεται”

Διάσπαρτες οι καλλιτεχνικές πινελιές τόσο στα αφηγηματικά τεχνάσματα του λόγου και στις εικόνες-πίνακες που συντροφεύουν γεγονότα του βιβλίου και δυναμιτίζουν τη λυρικότητα που το διακατέχει!

Γνωρίστε την καλλιτέχνιδα στην προσωπική της σελίδα Lia’s art!

Άννα Σιμιτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!