Βιβλιοπροτάσεις

Η σιωπηλή Ασθενής, του Alex Michaelides από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η σιωπηλή ασθενής, Alex Michaelides
Η σιωπηλή ασθενής, Alex Michaelides

Μια μέρα και μια νύχτα σιωπής κι αγωνίας πέρασα μέχρι να ολοκληρώσω τη Σιωπηλή ασθενή, το πρώτο ψυχολογικό θρίλερ του Alex Michaelides και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Τουναντίον το ευχαριστήθηκα.

Η Πλοκή

Η επιφανής ζωγράφος Αλίσια Μπέρενσον έχει μια ξεχωριστή καριέρα και έναν αξιοζήλευτο γάμο. Η μήπως όχι; Ένα βράδυ ο άνδρας της επιστρέφει αργά από μια φωτογράφιση όπου βρισκόταν και λένε πως εκείνη τον πυροβόλησε 5 φορές στο κεφάλι; Έκτοτε βυθίστηκε σε αμετάκλητη σιωπή!

Μεταφέρεται σε ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας και όλα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω της; Στυγνή δολοφόνος ή σοκαρισμένη αυτόπτης μάρτυρας; Το κίνητρο;

Ο ιατροδικαστικός ψυχοθεραπευτής Θίο θεωρεί την ομολογία της Αλίσια, και γενικότερα τη λεκτική επικοινωνία μαζί, μεγάλη επαγγελματική πρόκληση και καταφέρνει να βρεθεί στην κλινική της και να αναλάβει προσωπικά την αποκατάσταση της ψυχικής της υγείας. Άραγε θα τα καταφέρει;

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο με άρτια δομή, περίτεχνα δεμένο κι η ιστορία κυλά τόσο γοργά που δεν μπορείς να το αποχωριστείς μέχρι να “ακούσεις” (θα ακούσεις;) μια λέξη από τα αδύναμα χείλη της.

Ο συγγραφέας, σε μεγάλο μέρος του βιβλίου, τοποθετεί την απάντηση ακριβώς μπροστά στα μάτια σου και επειδή μάλιστα είναι τέτοια η συγγραφική του δεινότητα, δεν είναι συνειδητά ορατή από τον αναγνώστη!

Ίσως, σε κάποια σημεία, να πλησιάσετε στην αλήθεια… όμως σας διαβεβαιώ ότι το τέλος είναι αρκετά ανατρεπτικό ώστε να προχωρήσει τη φαντασία σας ένα βήμα παρακάτω και να δικαιώσει την αγωνία σας .

Ο Alex Michaelides ταξιδεύει στον χρόνο με άνεση στην πένα του…συνθέτοντας τα κομμάτια του παζλ με τέτοιο τρόπο ώστε να ρίχνει σταδιακά φως στη μυστηριώδη προσωπικότητα της ζωγράφου, που δεν αρνήθηκε αλλά ούτε δέχτηκε πως διέπραξε.

Θα περάσετε πολλές “σιωπηλές ” και συνάμα “ηχηρές” στιγμές αναγνωστικής απόλαυσης!

Άννα Σιμιτσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!