Συνεντεύξεις

Etrenal Radio: Μάθετε τα πάντα για το ραδιόφωνο της καρδιάς μας!

Το Εternal radio είναι το ιντερνετικό ραδιόφωνο που δουλεύει ανεξάρτητα από μέσα επιρροής και συμφέροντα. Οι άνθρωποι που ίδρυσαν το ραδιόφωνο της καρδιάς μας η Χριστίνα και ο Μίλτος μας παραχώρησαν μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε το όραμά τους. Με αυτούς τους ανθρώπους μας συνδέει η κοινή αφετηρία. Η θέληση να ακουστούν φωνές των ανθρώπων χωρίς την επιρροή του κέρδους. Αυτό μας έφερε κοντά και μας έκανε συνεργάτες. Τον τελευταίο χρόνο λοιπόν μπορείτε να τους απολαμβάνετε και μέσα από την σελίδα μας!

Χριστίνα, Μίλτο! Ας πάρουμε τα πράγματα  από την αρχή. Πότε και πώς ξεκίνησε η ιδέα να ενώσετε τις δυνάμεις σας και να φτιάξετε αυτό το ραδιόφωνο;

Το καλοκαίρι του 2016 η κοινή αγάπη μας για τη μουσική, μας έκανε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φτιάξουμε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Έναν ραδιοφωνικό σταθμό που έχει ως κύριο σκοπό να προάγει τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες και να να τους φέρνει κοντά στους ακροατές μας.

Το όνομα Eternal τι αντιπροσωπεύει για εσάς;

Θέλαμε να δώσουμε ένα όνομα στον σταθμό που να δείχνει ότι έχουμε έρθει για να μείνουμε. Έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομα Eternal (αιώνιο ή αέναο ραδιόφωνο). Άλλωστε το moto του σταθμού είναι το “Ταξίδι χωρίς τέλος”.

Ξεχωρίζετε ως το ραδιόφωνο το οποίο δεν παίζει μουσική για τη μουσική αλλά για τον κόσμο. Πώς βιώνετε αυτήν την αλληλεπίδραση;

Είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί! Οι εκπομπές των παραγωγών μας δημιουργούνται πολλές φορές από τραγούδια που επιλέγουν οι ακροατές μας. Ειδικά όταν κάνουμε αφιερώματα σε καλλιτέχνες, ψηφίζουν οι θαυμαστές στα γκρουπ που έχουν δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά αυτό τον τρόπο βλέπουμε και την τάση του κόσμου, καθώς αρκετές φορές έχουμε εκπλαγεί με τα αποτελέσματα, μιας και προτιμούν λιγότερο γνωστά τραγούδια από τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. Με τους ακροατές μας έχουμε γίνει πλέον μια μεγάλη παρέα, έχουμε καταφέρει να έχουμε ακροατές που συνδέονται για να ακούσουν το πρόγραμμα του Eternal Radio και όχι την εκπομπή ενός μόνο παραγωγού. Πολύ σημαντικό και συγκινητικό είναι ότι τις ώρες που δεν υπάρχουν ζωντανές εκπομπές μαζεύονται ακροατές στο chat του σταθμού για να κάνουν παρέα και να ακούσουν μουσική από την αυτόματη playlist μας. Τις περισσότερες φορές συμμετέχουμε και εμείς.

Ποια είδη μουσικής θα ακούσει κάποιος στο Eternal. Πιστεύετε στη μια μουσική ταυτότητα;

Στο Eternal Radio θα ακουστούν όλα τα είδη μουσικής με ελληνικό και ξένο στίχο, εκτός από τραγούδια πίστας. Η δική μας μουσική ταυτότητα βασίζεται στην ποιότητα σύμφωνα πάντα με τη δική μας αισθητική και στις πολύ προσεκτικές επιλογές. Είναι πολύ σπάνιο κάποιος να ακούει μόνο ελληνική ή μόνο ξένη μουσική. Εμείς παρέχουμε και τα δύο.

Έχετε ένα σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο studio! Ποιες δυνατότητες μπορεί να εξασφαλίσει σε εσάς και τους καλεσμένους σας;

Το στούντιο μας πληροί όλα τα στάνταρ για συνεντεύξεις με καλεσμένους και unplugged lives essions με εξαιρετική απόδοση ήχου στον “αέρα” του ραδιοφώνου μας χάρη στην 16κάναλη κονσόλα μας και τα υψηλής ποιότητας μικρόφωνα μας. Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε διοργανώσαμε τον ετήσιο ραδιομαραθώνιο μας, αυτή τη φορά για το “MakeAWish-Ελλάδος” με τεράστια επιτυχία. Καταφέραμε μέσα σε 13 ώρες να περάσουν 25 καλλιτέχνες από το στούντιο οι οποίοι εκτός του ότι έδωσαν συνεντεύξεις, έπαιξαν ζωντανά μουσική για το σκοπό αυτό στον “αέρα” του Eternal, μεταξύ αυτών και δύο πενταμελή συγκροτήματα!. Πάνω απ’ όλα όμως στο studio μας οι καλεσμένοι νιώθουν από την αρχή ευπρόσδεκτοι γιατί εκτός από δικό μας σπίτι είναι και των καλλιτεχνών, δηλαδή δικό τους. 

Να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι έχετε ιδρύσει και τη δική σας δισκογραφική! Ποια χαρακτηριστικά (μουσικά και μη) πρέπει να έχει ένα καλλιτέχνης για να «χτυπήσει την πόρτα» της δικής σας δισκογραφικής εταιρείας;

Η εταιρεία που έχουμε ιδρύσει, η Starider Productions έχει πολλές δραστηριότητες κάτω από την ομπρέλα της: ToEternalRadio, τη δισκογραφική εταιρεία, την εκπροσώπηση καλλιτεχνών, τη διοργάνωση πολιτιστικών event, τη διοργάνωση σεμιναρίων, φωτογραφήσεις,  την κινηματογράφηση videoclip, καθώς και εταιρικών βίντεο. Προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών στους καλλιτέχνες που θα μας προτιμήσουν ή μεμονωμένες υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Στην Starider Productions πιστεύουμε ότι για να εκπροσωπήσεις επιτυχημένα ένα καλλιτέχνη, θα πρέπει να υπάρχει χημεία και κοινή καλλιτεχνική ματιά. Πρέπει να υπάρχει κοινός στόχος και όραμα. Με δεδομένα όλα τα προηγούμενα, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός και από τις δύο πλευρές είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη συνεργασία.

Μέσα από τις εκπομπές σας ένιωσα πως η περιπέτεια του COVID-19 μας έφερε όλους πιο κοντά, ιδιαίτερα στο χώρο της μουσικής. Γιατί πιστεύετε πως έγινε αυτό; Θα θέλαμε να το δούμε μέσα από τα δικά σας μάτια!

Ο κόσμος από την πρώτη ημέρα του lockdown στράφηκε στη μουσική και στο ραδιόφωνο. Ίσως γιατί δεν ήθελε άλλο να βομβαρδίζεται από ειδήσεις 24 ώρες το 24ώρο. Αυτή την τάση την είχαμε παρατηρήσει και πριν το lockdown, αλλά πολλαπλασιάστηκε όσο καιρό υπήρξε το moto του “Μένουμε Σπίτι”. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας καθώς και εμείς μέναμε σπίτι, να αυξήσουμε σε αριθμό και διάρκεια τις ζωντανές εκπομπές μας, καθώς οι ακροατές στην κυριολεξία δε μας άφηναν να σταματήσουμε! Καθώς το Eternal Radio είναι διαδικτυακός σταθμός, καταφέραμε να κρατήσουμε συντροφιά σε ακροατές από όλα τα μέρη της γης και να ενώσουμε ανθρώπους που ήταν μακριά ο ένας από τον άλλο. Πραγματοποιήσαμε μεγάλα αφιερώματα σε καλλιτέχνες τα Σαββατόβραδα της καραντίνας τα οποία είχαν τεράστια επιτυχία. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν το Σάββατο που κάναμε το αφιέρωμα στον Θανάση Παπακωνσταντίνου το οποίο άκουσαν περίπου 22.000 ακροατές, μια παρέα από φαντάρους αποκλεισμένοι σε ένα φυλάκιο στον Έβρο, μας έστελναν μηνύματα για το πόσο καλή παρέα τους κρατάμε και πως τους κάνουμε να ξεχνούν για λίγο την πραγματικότητα. Ο ρόλος του ραδιοφωνικού παραγωγού δεν είναι μόνο να παίζει μουσική αλλά και να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των ακροατών του. Από τα χιλιάδες ευχαριστήρια μηνύματα που λάβαμε καταλάβαμε ότι πετύχαμε τον στόχο μας, δηλαδή να κρατήσουμε παρέα στους ακροατές και να δεθούμε μαζί τους ακόμη περισσότερο αυτό το δύσκολο για όλους χρονικό διάστημα. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός κάνει λειτούργημα την ώρα που κάνει εκπομπή και ειδικά όταν επικρατούν δύσκολες συνθήκες.

Σιμιτσοπούλου Άννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!