Βιβλιοπροτάσεις,  Πες το με ένα βιβλίο

“Τα παπούτσια των άλλων”, από την Άλκηστη Χαλικιά.

Τα παπούτσια των άλλων

Καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση…την ευχέρεια να αναγνωρίζουμε ή και να αποδεχόμαστε μερικές φορές τα συναισθήματα του άλλου μέσα από το φάσμα των δικών μας συναισθημάτων, χωρίς να χάνουμε τη θέση μας! Σας προτείνουμε λοιπόν να διαβάσετε με τα παιδιά σας την παρακάτω ιστορία!

H Ματού καθημερινά επιστρέφει μόνη της από το σχολείο στο σπίτι… ώσπου κάποια μέρα περνά έξω από ένα τζαμί! Εκεί βλέπει δεκάδες ζευγάρια παπούτσια και μπαίνει στον πειρασμό να τα δοκιμάσει. Αυτή της η συνήθεια τής μαθαίνει σιγά-σιγά να “μπαίνει” ολοένα και περισσότερο στα παπούτσια των άλλων και να ερμηνεύει την καθημερινότητά τους, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους.

Η μικρή της “πονηριά” θα την ωφελήσει μιας και η αφορμή δε θα αργήσει να έρθει από το οικογενειακό της περιβάλλον! Αφού θυμώσει με την μητέρα της που δεν κατάφερε να τηρήσει μια υπόσχεση της…σταδιακά θα την κατανοήσει και θα συμμεριστεί τη δυσκολία της αλλά και θα αναγνωρίσει τα όσα της προσφέρει! Η εικονογράφηση προσφέρεται για παρατήρηση και συζήτηση καθώς πολιτισμικά βρίθει πολιτισμικών ερεθισμάτων.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε το παρακάτω βίντεο:

“Η παιδική λογοτεχνία είναι ανεκτίμητος αρωγός της ψυχολογίας και της κοινωνικοποίησης των παιδιών! Έτσι λοιπόν, η νέα Στήλη του blog μας “Πες το με ένα βιβλίο” σας προτείνει τίτλους βιβλίων που μπορείτε να αξιοποιήσετε με τα παιδιά σας προκειμένου να καλλιεργηθούν σημαντικές αξίες, ως απαραίτητα εφόδια για τη ζωή ή ακόμη και βιβλία που θα στηρίξουν την προσπάθειά σας να προσεγγίσετε μαζί τους θέματα που είναι δύσκολο να συζητηθούν!”

Σιμιτσοπούλου Άννα,

Εκπαιδευτικός,

M.A. in Educational Psychology

M.S.C. in Sociobiology, Neuroscience in Education

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!