Ημερολόγιο

Επιλογή τα Θρησκευτικά στα σχολεία. Τα παράδοξα…

Πρόσφατα η αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα έκρινε αντισυνταγματική την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο, στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών και στο πληροφοριακό σύστημα my school.

Η απόφαση είναι η 28/2019 και επίσης επιτρέπει από την νέα χρονιά όσοι γονείς δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών να συμπληρώνουν στα σχετικά έντυπα εγγραφής του μαθητή ότι δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος και εξ’ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης για την απαλλαγή του από το μάθημα των θρησκευτικών.

Παράδοξο 1: Το ότι δεν θα διδάσκεται ένας μαθητής Θρησκευτικά στο σχολείο δε σημαίνει ότι δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος! Πολλοί γονείς δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν το μάθημα επειδή θεωρούν ότι η πίστη βιώνεται και δε διδάσκεται στα σχολείο με εγχειρίδια! Κάποιοι δε αμφισβητούν την αντικειμενικότητα των δασκάλων/εκπαιδευτικών ή φοβούνται τις ενέργειες περαιτέρω προσηλυτισμού.

Παράδοξο 2: Τα παιδιά μεταναστών ενώ ζουν και διδάσκονται την ορθοδοξία στο σχολείο, στην πραγματικότητα είναι μουσουλμάνοι γιατί αυτό διδάχτηκαν από το σπίτι τους!

Άρα ό,τι δηλώσεις, είσαι! (;)

Η απόφαση αυτή στάλθηκε στο υπουργείο παιδείας και πλέον είναι υπεύθυνο να προβεί σε άμεσες ενέργειες και να αφαιρέσει από το σύστημα όλες τις πληροφορίες περί θρησκεύματος και ιθαγένειας κάθε μαθητή ενημερώνοντας όλους τους διευθυντές των σχολείων και να εκδώσει οδηγία πως αν πρόκειται για ανήλικο μαθητή, οι γονείς ζητούν απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών κατ’ επίκληση αποκλειστικά και μόνον λόγων συνείδησης.

Το ίντερνετ μετά από αυτή την απόφαση γκρεμίστηκε από σχόλια για αυτό το θέμα μιλώντας για αθεϊσμό. Κάποιοι είπαν ότι φταίει η τεχνολογία, το ίντερνετ, οι νέες μόδες ότι οι πολιτικοί κατευθύνουν τα παιδιά εκεί, και διάφορα άλλα.

Τώρα που τελείωσε το μπάσκετ και οι διακοπές ίσως έχουμε και περισσότερους, που δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί, και θα ξεκινήσουν μια καινούρια σταυροφορία. Ίσως να δούμε και πάλι καλόγριες στους δρόμους όπως τότε με τις ταυτότητες.

Απλά πριν ξεκινήσει η κάθε σταυροφορία και πριν συνεχίσει οποιοσδήποτε να αποδίδει την ευθύνη στο διαδίκτυο και να απειλεί με το θανατηφόρο όπλο του, που λέγεται πληκτρολόγιο, όλο τον κόσμο ας θυμηθούμε το εξής:

«Σύνταγμα της Ελλάδος 1844 άρθρο 13 παράγραφος 1 και 2. Ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης και θρησκευτικής ελευθερίας»

Παράδοξο 3 : Ναι Ελλάδα! Μετά από σχεδόν 200 χρόνια κατάφερες να κάνεις εφαρμογή ένα συνταγματικό δικαίωμα!

Μάνος Σταφυλαράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!