Ημερολόγιο,  Σκέψεις & Λέξεις

Τα τατουάζ της ψυχής

Τα τελευταία χρόνια, τα τατουάζ ή η δερματοστιξία όπως είναι ο ελληνικός όρος, έχει καθιερωθεί στις προτιμήσεις ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Διάφορα σχέδια και μοτίβα αποτυπώνονται στο δέρμα.

Πολλοί προτιμούν φράσεις ή «μότο» που τους έχουν βοηθήσει να ξεπεράσουν δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους. Όλοι μας έχουμε τέτοιες φράσεις που έχουν σημαδέψει προσωπικές μας στιγμές και έχουν μείνει χαραγμένες στη ψυχή μας. Για αυτές τις φράσεις θα μιλήσουμε, τα «τατουάζ της ψυχή».

Για πολλά χρόνια, πορευόμουν σε ό,τι έκανα με την έκφραση «refuse to lose» να είναι πάντα στο μυαλό μου. Σαν άνθρωπος είμαι πολύ επίμονος και θέλω πάντα να επιτυγχάνω σε ό,τι κι αν κάνω. Έτσι λειτουργώ και στο γήπεδο και στη ζωή μου. Αυτό ωστόσο συνέβαινε κυρίως σε πιο νεαρή ηλικία, όπου οι εμπειρίες μου ήταν σαφώς λιγότερες και δρούσα περισσότερο παρορμητικά.

Με τα χρόνια αναθεώρησα! Γεγονότα και στιγμές με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως δεν είναι πάντα αυτοσκοπός η νίκη αλλά ο δρόμος προς αυτή! Άρχισα να καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσο γνωστή η ιστορία του Οδυσσέα, που ψάχνοντας για την Ιθάκη του έζησε απίστευτες εμπειρίες. Η φράση «refuse to lose» άρχισε να μοιάζει περισσότερο με στοιχειό νεανικής ορμής.

Σε αυτήν την κρίσιμη φάση της ζωής μου, γνώρισα τον SamuelBeckett, έναν αινιγματικό ερημίτη συγγραφέα, όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι. Μια από τις πιο γνωστές φράσεις του είναι «Πάντα προσπάθεια. Πάντα αποτυχία. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα.» !  Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως αυτή η φράση περικλείει όλα όσα ένιωθα μεγαλώνοντας.

Σημασία έχει να μην τα παρατάς ποτέ, ακόμα και οι ήττες, σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται κάποιος, σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Αν κοιτάξει ο καθένας μας μέσα του θα βρει τα δικά του τατουάζ. Τατουάζ ορατά μόνο σε εμάς τους ίδιους και στη συνείδηση μας, τόσο επιδέξια χαραγμένα στον καμβά της ψυχής μας.

ΥΓ. Αφιερωμένο στη Λ.

Αλεξόπουλος Δημήτρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!