Ταξίδια

TRAVEL BLOG #2- Ναύπακτος: H καστροπολιτεία της καρδιάς μας!

Ναύπακτος
Ναύπακτος

Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός με αυτό το review μιας και κατάγομαι από τη μοναδική αυτήν πόλη! Επομένως τα συναισθηματικά δεσμά μου με εκείνην θα ντύσουν με έναν μεγαλύτερο ενθουσιασμό αυτό μου το άρθρο. Ωστόσο, πιστεύω ότι όποιος κι αν έχει επισκεφτεί τη Ναύπακτο, θα νιώσει το κείμενο που θα ακολουθήσει λέξη προς λέξη!

Ναύπακτος

Με την νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών σε 2 ώρες και 15 λεπτά περίπου μπορεί κάποιος να φτάσει στη Ναύπακτο, είτε μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου είτε για τους πιο ρομαντικούς μέσω της πορθμειακής γραμμής.

Με την είσοδο του στην πόλη, ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί από την άμεση επαφή της, τόσο με την θάλασσα όσο και με το βουνό. Η Ναύπακτος είναι οικοδομημένη ουσιαστικά μέσα στα τείχη ενός πετρόχτιστου κάστρου που καταλήγει στο πολυσυζητημένο λιμάνι της πόλης, σήμα κατατεθέν της.

Το μεσαιωνικό της όνομα είναι Lepanto και χρησιμοποιείται συχνά από ξένους ιστορικούς για να περιγράψουν το πιο ιστορικό γεγονός στην ιστορία της πόλης. Ο λόγος γίνεται για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου ή Naval Battle of Lepanto που έγινε το 1571 μεταξύ Οθωμανών και Χριστιανών. Κάθε χρόνο, τον Οκτώβρη, διοργανώνονται εκδηλώσεις εις μνήμην αυτής της μάχης με τη ζοφερή αναπαράστασή της στο λιμάνι.

Περπατώντας στα σοκάκια της πόλης μεταφέρεσαι σε έναν άλλο αιώνα και πλημμυρίζεις από εικόνες που σου φέρνουν μνήμες μια άλλης εποχής. Στη Ναύπακτο, ο επισκέπτης έχει πληθώρα επιλογών ανάλογα με το είδος διακοπών που θέλει να κάνει. Θα σας πρότεινα σίγουρα μια βόλτα και ένα καφέ στο κάστρο της Ναυπάκτου με την υπέροχη θέα. Αν έχετε όρεξη δε, αξίζει να το ανεβείτε με τα πόδια μέσω της παλιάς πόλης. Τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να επισκεφτείτε τις παραλίες της  περιοχής, οργανωμένες και μη, με τα καταγάλανα νερά τους. Η νυχτερινή ζωή της πόλης είναι πολύ έντονη και οι επιλογές επίσης πολλές για όλες τις προτιμήσεις.

Τον χειμώνα από την άλλη, ενδείκνυνται οι εξορμήσεις στην ορεινή Ναυπακτία για να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ δίπλα σε ένα πυρωμένο τζάκι. Η Ναύπακτος είναι μια πόλη που αξίζει σίγουρα να τυγχάνει της προσοχής σας και σας υπόσχομαι ότι θα σας μείνει αξέχαστη!

Κάπου εδώ όμως θα σας αφήσω να ανακαλύψετε και μόνοι σας τις ομορφιές της καστροπολιτείας και να ξεχωρίσετε τα δικά σας αγαπημένα σημεία!  Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία κάθε ταξιδιού…

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!