Εκθέσεις

Vintage toys 2019. Ραντεβού με τις αναμνήσεις μας…

Vintage toys 2019
Vintage toys 2019

Η Τεχνόπολη στο Γκάζι είναι γνωστή  για τις διάφορες εκθέσεις και τα μουσικά δρώμενα που φιλοξενεί κατά τη διάρκεια του έτους. Όμως, αυτήν τη φορά δε συγκεντρώθηκαν φίλοι της ροκ μουσικής που ήθελαν να ακούσουν την αγαπημένη τους μπάντα. Για τρεις ημέρες η Τεχνόπολη φιλοξένησε όλους εκείνους τους 30+ τύπους που έψαχναν ένα τελευταίο αυτοκόλλητο Panini, για να συμπληρώσουν το άλμπουμ τους, ένα τελευταίο απομεινάρι των παιδικών και εφηβικών τους  χρόνων.

Φυσικά, αναφέρομαι στην έκθεση “Vintage toys” που διοργανώθηκε για ακόμη μια φορά στο Γκάζι. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την έκθεση και για όση ώρα περιπλανιόμουν ανάμεσα στους πάγκους, ένιωσα ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Έντονη νοσταλγία για όλα εκείνα με τα οποία μεγαλώσαμε αλλά και χαρά που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έχουν στην κατοχή τους αυτά τα αντικείμενα ανεκτίμητης, κυρίως συναισθηματικής, αξίας: φλίπερ, κατασκευές lego, Playmobil, Subbuteo, κόμικς, λούτρινα και εννοείται ρετρό κονσόλες όπως Playstation 1 και Sega

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της όλης έκθεσης ήταν ότι μπορούσες να παίξεις πάλι μ΄αυτά τα παιχνίδια και να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια. Δεν σας κρύβω ότι τις πίστες στο Super Mario ακόμα μπορώ και τις περνάω με μεγάλη ευκολία, σε σημείο που ένας πιτσιρικάς κοιτώντας με να παίζω, ρώτησε με απορία τον πατέρα του πώς γίνεται να είμαι τόσο καλός! Είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις τα σημερινά παιδιά να ρωτάνε τους γονείς τους για διάφορα παιχνίδια που έβλεπαν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Έφυγα από την έκθεση γεμάτος αναμνήσεις και με ένα πλατύ χαμόγελο δίνοντας μια υπόσχεση στον εαυτό μου: “θα επισκεφτώ άμεσα το πατρικό μου και θα τρέξω ανυπόμονα στην αποθήκη να ψάξω τα παλιά μου παιχνίδια. Νομίζω πως κάπου έχω φυλαγμένες τις φιγούρες Power Ranger που έπαιζα μικρός…νομίζω πως κάπου έχω καλά φυλαγμένη την παιδική μου καρδιά”.

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!